Kedlubny zapečené s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kedlubna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 303.2 mg
  • Vláknina 5494.2 mg
  • Vitamín A 5494.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky, dáme je do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Ze 40 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vývarem z kedluben, rozšleháme, osolíme, okořeníme a povaříme.

  • 3

    Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme vrstvy kedluben a uzeného masa nakrájeného na kostičky a každou vrstvu polijeme trochou omáčky.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvíli zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a dopečeme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu