Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kedlubna
  • 200 g Rýže loupaná
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 300 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 195.5 mg
  • Draslík 633.1 mg
  • Vláknina 9139.8 mg
  • Vitamín A 9139.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky a mladé kedlubnové lístky nasekáme a přidáme ke kedlubnám.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme na části sádla. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, osolíme, opepříme, přidáme kousek sádla a dusíme do poloměkka.

  • 4

    Dno zapékací mísy vymažeme sádlem a střídavě poklademe vrstvami kedluben, které pokapeme rozehřátým sádlem, vrstvami rýže a masa. Vrchní vrstvu tvoří kedlubny.

  • 5

    Pokrm zapečeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a dopečeme.

Komentáře k receptu