Hovězí polévka s noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1496 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 824.4 mg
  • Vláknina 1062.6 mg
  • Vitamín A 1062.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

  • 2

    Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou moukou. Těsto mícháme tak dlouho, až se nelepí na vařečku. Necháme je vychladnout a do vychladlého těsta zamícháme vejce.

  • 3

    Noky vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou - 3 na 1 porci.Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a 3-4 minuty vaříme.

  • 4

    Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru z hovězích kostí.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky až při podávání.

Komentáře k receptu