Hamburský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.125 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 124.2 mg
  • Draslík 83.8 mg
  • Vláknina 1046.9 mg
  • Vitamín A 1046.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tomto základě opečeme na kostky nakrájené maso. Mírně osolíme, přidáme nasekaný česnek, koření a mírně podlité vše dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Maso podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.

  • 3

    Podáváme s nočky nebo s makarony.

Komentáře k receptu