Telecí řízky s aromatickou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Víno červené
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 17.8 mg
  • Draslík 264.5 mg
  • Vláknina 2216 mg
  • Vitamín A 2216 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky.

  • 2

    Telecí maso nakrájíme na tenké plátky a zlehka naklepeme. Na teflonové pánvi rozpálíme olej a opečeme je cca půl minuty po každé straně.

  • 3

    Poté vyjmeme a na výpeku cca 4min orestujeme slaninu s cibulí. Zalijeme vínem a necháme odpařit asi na polovinu množství. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou z konzervy a promícháme. Po 5min vrátíme zpět maso a ještě cca 3min povaříme.

  • 4

    Dochutíme najemno nasekanou petrželkou a rozmarýnem, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu