Labužnické řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Šunka dušená
  • 44.45 g Sádlo škvařené
  • 120 g Strouhanka
  • 600 g Telecí kýta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 217 mg
  • Draslík 601.6 mg
  • Vláknina 2385 mg
  • Vitamín A 2385 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Každý plátek potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou, na něj položíme plátek šunky a celé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 2

    Do rozpáleného sádla vložíme řízky tou stranou, kde je šunka a usmažíme dočervena, řízky obrátíme a usmažíme i z druhé strany. Hotové potřeme rozpáleným máslem.

Komentáře k receptu