Zajíc dušený s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Zaječí maso
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 209.5 mg
  • Draslík 1175 mg
  • Vláknina 2904.8 mg
  • Vitamín A 2904.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého, odblaněného zajíce nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na oleji po obou stranách, vyjmeme je a ve výpeku opečeme kroužky cibule a nasekaný česnek.

  • 2

    Vložíme zpět maso, poklademe je kolečky oloupaných rajčat a přilijeme víno. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a zalijeme vodou, aby bylo maso potopené.

  • 3

    Dusíme pod poklicí v troubě asi 1 1/2 hodiny.

  • 4

    Podáváme s noky nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu