Zajíc na červeném víně, dušený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Zaječí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 232.5 mg
  • Draslík 1351.7 mg
  • Vláknina 3695.8 mg
  • Vitamín A 3695.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme a nasolíme zajíce.

  • 2

    Rozehřejeme máslo ve velké pánvi a nakrájenou cibuli osmahneme.

  • 3

    Přidáme nakrájenou papriku, pepř, hřebíček, vložíme zajíce a zalijeme vínem. Dusíme pod pokličkou a během dušení podléváme vodou.

  • 4

    Měkkého zajíce vyndáme a necháme odpařit tekutinu.

  • 5

    Do základu přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.

  • 6

    Před podáváním naporcujeme a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu