Zajíc dušený - cibulář

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Zaječí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1001 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 97466 mg
  • Bílkoviny 119 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 288 mg
  • Draslík 2664.6 mg
  • Vláknina 32731.5 mg
  • Vitamín A 32731.5 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozporcujeme, protkneme proužky slaniny a osolíme po celém povrchu.

  • 2

    Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme naporcované maso po všech stranách. Maso poté podlijeme, přidáme k němu koření a ocet, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Jakmile je maso poloměkké, odkryjeme jej, přelijeme šťávou a dáme dopéct do rozehřáté trouby.

  • 4

    Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. Koření vyjmeme vidličkou.

  • 5

    Jako přílohy podáváme knedlíky, míchané kompoty, brusinky.

Komentáře k receptu