Žahour

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Borůvky
  • 15 g Solamyl
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 96.5 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr nasypeme do nádoby, pokropíme asi 2 lžícemi vody a přivedeme do varu.

  • 2

    Jakmile začne cukr perlit, přisypeme do něho čisté borůvky a necháme zlehka povařit tak, aby nám borůvky zůstaly nerozvařené.

  • 3

    Potom přidáme máslo, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si předem rozmíchali moučku.

  • 4

    Povařená omáčka by měla být k lívancům a vdolkům hustší, jinak jen zahoustlá. Pokud ji chceme mít řidší, tak ředíme mlékem a tou poléváme ovocné či kynuté knedlíky.

Komentáře k receptu