Telecí ledvinky na dvou hořčicích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Telecí ledviny
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 12 ml Olej olivový
  • 12 ml Hořčice kremžská
  • 150 ml Koňak Armaňak
  • 12 ml Hořčice
  • 300 ml Víno madeira
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 327 mg
  • Draslík 278.9 mg
  • Vláknina 141.8 mg
  • Vitamín A 141.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky dobře očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky.

  • 2

    Ty necháme 15 minut osmahnout na rozpáleném oleji.

  • 3

    Maso vyjmeme, tuk slijeme a maso vrátíme do hrnce. Přilijeme armaňak a zapálíme.

  • 4

    Ledvinky vyjmeme a necháme okapat, k vysmažené šťávě přilijeme víno a necháme zredukovat na polovinu.

  • 5

    Máslo smícháme s hořčicí a vmícháme do omáčky. Přisypeme ledvinky a promícháme.

  • 6

    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou osmažené brambory.

Komentáře k receptu