Telecí ledvinky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ledviny
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 150 ml Bešamel
  • 150 ml Víno bílé
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 572.6 mg
  • Draslík 665 mg
  • Vláknina 3235.5 mg
  • Vitamín A 3235.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým máslem.

  • 2

    Bešamel naředíme vínem, vlijeme do hrnce, přidáme plátky žampionů a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Plátky masa vložíme do omáčky, přidáme dvě lžíce másla, zakápneme citronovou šťávou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu