Šunka dušená v červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 500 g Karotka
  • 2 ks Hřebíček
  • 20 ks Šalotka
  • 1 l Víno červené
  • 2 l Voda pitná
  • 10.5 kg Šunka od kosti
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2170 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 11352 mg
  • Bílkoviny 156 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 567 mg
  • Draslík 3643.2 mg
  • Vláknina 4468.4 mg
  • Vitamín A 4468.4 mg
  • Vitamín B6 4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku z kýty (s kostí) vaříme asi 2 hodiny. Když začne měknout, odstraníme kůži s tukem.

  • 2

    Šunku vložíme do hrnce, přidáme celé oloupané šalotky, kuličky vykrájené z očištěné mrkve a celeru, 2 roztlučené hřebíčky a vše zalijeme vínem a naběračkou vývaru ze šunky. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

  • 3

    Po 30 minutách přidáme do omáčky trochu cukru a šunku často poléváme. Měkká šunka se bude pěkně lesknout.

  • 4

    Hotovou šunku nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a poklademe šalotkou, kuličkami karotky a celeru a přelijeme ji šťávou.

Komentáře k receptu