Grilovaná svíčková po orientálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Víno červené
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 54.3 mg
  • Draslík 529.9 mg
  • Vláknina 480 mg
  • Vitamín A 480 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso odblaníme, zbavíme tuku a naložíme na několik hodin do marinády.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, zázvoru a prolisovaného česneku.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, osušíme a položíme na grilovací rošt potřený olejem.

  • 4

    Grilujeme zprudka asi 5 minut po každé straně, aby maso mělo kůrku a zůstalo uvnitř šťavnaté.

  • 5

    Hotové maso nakrájíme na plátky a osolíme.

Komentáře k receptu