Omáčka smetanový křen

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.5 g Muškátový květ
  • 200 g Křen
  • 80 g Tuk
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 928 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 124.7 mg
  • Vláknina 1930.2 mg
  • Vitamín A 1930.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku, prosáté hladké mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku.

  • 2

    Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a necháme zvolna vařit.

  • 3

    Před koncem varu přilijeme smetanu a povaříme. Omáčku dosolíme, osladíme, přidáme jemně nastrouhaný křen, máslo a ještě provaříme.

  • 4

    Omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso a na ztracená vejce.

Komentáře k receptu