Tykev na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Tykev
  • 2 ks Cukr kostkový
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 21.5 mg
  • Draslík 285.1 mg
  • Vláknina 2838.3 mg
  • Vitamín A 2838.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou tykev zbavenou dužiny a jadérek nakrájíme na malé kostičky. Ve větší míse kostičky tykve pokapeme octem a necháme odpočinout asi 30 minut.

  • 2

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukr, připravenou tykev, osolíme, okořeníme, zalijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.

  • 3

    Měkkou tykev zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, přidáme kyselou smetanu, nasekaný kopr a vše dobře povaříme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu