Tykev s rajčaty na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 500 g Tykev
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 515.9 mg
  • Vláknina 3981.5 mg
  • Vitamín A 3981.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou tykev nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, osolíme, okyselíme octem a necháme asi 1 hodinu stát.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou tykev, zamícháme a podlijeme vodou. Přidáme kousek bujónu a dusíme pod pokličkou.

  • 3

    Omytá rajčata podusíme v malém množství vody, prolisujeme a přidáme k tykvi. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec pokrm přisolíme, ochutíme octem a cukrem a na talířích přelijeme zakysanou smetanou.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu