Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi
Suroviny
- 120 g Mandle
- 30 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 g Med včelí
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 5 g Amonium
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Anýz mletý
- 0.5 ks Citrony
- 1.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Nové koření celé
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.25 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 9 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 139.7 mg
- Vláknina 5868.9 mg
- Vitamín A 5868.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle. 
- 
                                2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut. 
- 
                                3Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi. 
- 
                                4Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        