Perníkové řezy s rumovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 210 g Med včelí
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 210 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr moučkový
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 500 g Mouka žitná
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 0.25 kávová lžička Fenykl obecný
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Rum
  • 0.25 kávová lžička Anýz mletý
  • 0.25 ks Citrony
  • 1.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Nové koření celé
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Badyán
  • 8 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 175 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 270.8 mg
  • Vláknina 5462.5 mg
  • Vitamín A 5462.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, tlučené koření, kůru nastrouhanou z citronu a kypřicí prášek. V mléce rozmícháme vejce, přilijeme do mouky, přidáme med a vypracujeme těsto. Vmícháme nasekané rozinky, mandle, ořechy, v cukru naloženou pomerančovou kůru a rum. Těsto znovu propracujeme a do druhého dne necháme odpočinout na chladném místě.

  • 2

    Poté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Ještě horký perník nakrájíme na řezy, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mandlemi.

  • 3

    Na polevu utřeme do husté hmoty cukr s bílkem a rumem.

Komentáře k receptu