Zeleninový nákyp s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Květák
  • 80 g Rýže loupaná
  • 15 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 623.1 mg
  • Vláknina 7261.4 mg
  • Vitamín A 7261.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži spaříme, propláchneme a ve vařící vodě uvaříme téměř doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.

  • 2

    Očištěný květák nakrájíme na kousky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Na květák urovnáme rýži, nakrájené papriky, rajčata a hrášek. Vše osolíme, opepříme a posypeme nudličkami anglické slaniny.

  • 3

    Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením jej zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu