Hovězí pečeně na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 750 g Hovězí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 2 šálek Zelenina kořenová
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 1949.7 mg
  • Vláknina 44868.9 mg
  • Vitamín A 44868.9 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso odblaníme, osolíme a protkneme slaninou.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme máslo,koření, nakrájenou zeleninu a cibuli. Když se zelenina osmahne, opečeme na ní maso po všech stranách.

  • 3

    Opečené maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě nejdříve přikryté a dopečeme bez poklice.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme a přecedíme.

Komentáře k receptu