Štika na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Štika obecná
  • 9 g Sůl
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Zázvor mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 g Chléb konzumní
  • 2 g Bobkový list
  • 50 g Mandle
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 107.8 mg
  • Vláknina 6775.5 mg
  • Vitamín A 6775.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štiku zbavíme hlavy, ocasu a ploutví, rozpůlíme a vyjmeme kostru. Porce osušíme, osolíme, obalíme v mouce a vložíme na pánev na rozehřáté máslo s polovinou piva. Posypeme nastrouhaným zázvorem,bobkovým listem a cukrem, necháme dusit doměkka. Hotovou rybu vyjmeme, do šťávy nalijeme zbytek piva, nadrolíme chléb a vmícháme smetanu. Krátce povaříme, rozmixujeme ručním mixérem a dosolíme. Hotové porce štiky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu