Kapr dušený na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 150 g Houby čerstvé
  • 4 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 111.1 mg
  • Draslík 676.9 mg
  • Vláknina 2313 mg
  • Vitamín A 2313 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a vyjmeme.

  • 2

    Na sádle od opékání osmahneme houby nakrájené na plátky, přidáme porce ryby, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 3

    Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Komentáře k receptu