Kapr dušený na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 20 g Sůl
  • 75 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Slanina vepřová
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 1000 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 419.1 mg
  • Vláknina 2370 mg
  • Vitamín A 2370 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 113 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku.

  • 2

    Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme.

  • 3

    Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra.

  • 4

    Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu