Vepřové medailonky s houbami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Houby čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 332.7 mg
  • Draslík 762.7 mg
  • Vláknina 3496.3 mg
  • Vitamín A 3496.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme je doměkka. Osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na medailonky (3 ks na porci), naklepeme a okraje nařízneme. Medailonky poprášíme moukou a opečeme je na oleji po obou stranách. Maso upravíme na talíře.

  • 3

    Na pánev nalijeme 5 lžic vody, worcester a připečenou šťávu odvaříme. Přisolíme a podlijeme medailonky. Osolíme je, potřeme houbami s vejci a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu