Vepřové medailonky s ovocnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Nudle široké
  • 600 g Vepřová panenka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 1567.6 mg
  • Vláknina 13947.2 mg
  • Vitamín A 13947.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva pomeranče oloupeme, dílky vyřízneme a šťávu zachytíme. Zbytky pomeranče vymačkáme a ostatní pomeranče odšťavíme.

  • 2

    Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme 10 minut.

  • 3

    Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.

  • 4

    Omyté vepřové panenky osušíme a nakrájíme na medailonky. Mírně je naklepeme a v pánvi na rozehřátém másle opékáme z obou stran asi 3 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a udržujeme teplé.

  • 5

    K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a dílky pomeranče. Vše podusíme 2 minuty a potom vmícháme zakysanou smetanu.

  • 6

    Vepřové medailonky upravíme na talíře s vařenými nudlemi a omáčkou.

Komentáře k receptu