Telecí řízky po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Šunka dušená
  • 150 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245.1 mg
  • Draslík 872 mg
  • Vláknina 2039.3 mg
  • Vitamín A 2039.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky, bobkový list rozdrtíme.

  • 2

    Kuřecí maso spolu se šunkou umeleme, do hmoty vmícháme petrželovou nať, vegetu, bobkový list, 1 lžíci smetany a vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme řízky, zavineme, upevníme nití, obalíme v mouce a ze všech stran smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté přimícháme cibuli a zarestujeme. Na závěr přidáme rajčata, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme.

  • 4

    Závitky překrájíme šikmým řezem a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu