Pórek dušený s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Brambory
  • 8 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1524.1 mg
  • Vláknina 28399.5 mg
  • Vitamín A 28399.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.6 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je na polovinu rozehřátého másla a dusíme bez podlévání asi 5 minut.

  • 2

    Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Na zahuštění z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vodou a vymícháme dohladka. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Komentáře k receptu