Dušený pórek se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pórek
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1005 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 578.8 mg
  • Vláknina 7393 mg
  • Vitamín A 7393 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé části pórku očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Pórek vložíme do vroucího vývaru a vaříme, až je poloměkký. Pórek scedíme a necháme okapat (vývar dáme stranou). V rendlíku rozpustíme slaninu, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme mletou papriku, po částech zašleháme vývar z pórku a smetanu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme pórek, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dovaříme.

Komentáře k receptu