Pórek dušený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 1384.5 mg
  • Vláknina 26492.2 mg
  • Vitamín A 26492.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.7 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek osmahneme na másle, osolíme, opepříme a podlijeme 4 lžícemi vody. Pod pokličkou dusíme doměkka a během dušení pórek několikrát otočíme.

  • 2

    Měkký pórek přeložíme na teplé místo. Na másle osmahneme rajčata nakrájená na plátky, nakrájený česnek a na talířích je nalijeme na pórek.

Komentáře k receptu