Karotka v bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Karotka
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Bešamel
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 7.7 mg
  • Draslík 703.6 mg
  • Vláknina 10805 mg
  • Vitamín A 10805 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou karotku nakrájíme na kolečka a vaříme ji ve vývaru se solí a cukrem.

  • 2

    Šťávu necháme vyvařit a přilijeme bešamel, přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.

  • 3

    Po odstavení z plotny omáčku zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu