Zapečená tykev s mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Strouhanka
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 35 g Olej slunečnicový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1116 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 18.6 mg
  • Draslík 514.4 mg
  • Vláknina 6867.5 mg
  • Vitamín A 6867.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Chlebovou střídku natrháme na menší kousky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme do světle žluté barvy. Mimo oheň přidáme tykev, střídku s mlékem, posypeme strouhankou, strouhaným Parmezánem, podle chuti osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut.

  • 2

    Zapečenou tykev rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu