Filé s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 124.4 mg
  • Vláknina 1596.3 mg
  • Vitamín A 1596.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vymaštěné pánve. Porce obložíme kolečky rajčat, kousky másla (100 g) a kolečky cibule. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Vzniklou omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a mouky, povaříme a nakonec přidáme lžíci rajčatového protlaku.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.

Komentáře k receptu