Džuveč z pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 633.4 mg
 - Vláknina 10211 mg
 - Vitamín A 10211 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý pórek zbavíme zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a zalijeme osolenou vařící vodou. Chvíli povaříme a vodu scedíme.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme olej a špalíčky pórku na něm asi 15 minut opékáme. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, mletou papriku, omytá rajčata nakrájená na plátky a rýži. Vše osolíme, zalijeme vývarem z pórku a dusíme do změknutí rýže asi 20 minut (nejlépe v troubě).
 - 
                                3
Pokrm podáváme pokapaný citronovou šťávou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                