Bramborové placky po bréhatsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3.2 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Brambory vařené ve slupce
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 664.8 mg
  • Vláknina 13211.5 mg
  • Vitamín A 13211.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme z nich pyré. Přidáme mouku, sůl, pepř a vše dobře prohněteme.

  • 2

    Z připraveného těsta tvarujeme kuličky, v ruce je zploštíme a vytvoříme placky o průměru asi 10 cm. Každou placku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem a upečeme ji po obou stranách na máslem vymazané pánvi.

  • 3

    Upečené placky uchováme na teplém místě. Nakonec dáme na každou placku oříšek másla.

Komentáře k receptu