Červené fazole v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 6 g Petržel - nať
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 g Fazole červené sterilované
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 10 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 313.7 mg
  • Vláknina 10774 mg
  • Vitamín A 10774 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli na drobno pokrájíme, necháme osmažit na olivovém oleji, přidáme pokrájenou mrkev, oloupané stroužky česneku a protlak. Osolíme, ocukrujeme a podlijeme vodou, krátce povaříme.

  • 2

    K připravené omáčce vmícháme červené fazole, necháme ještě chvíli povařit.

  • 3

    Podáváme vychlazené, posypané sekanou petrželkou a zdobené plátky citrónu.

Komentáře k receptu