Kedlubnová polévka s houbami a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kedlubna
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Salám jemný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Houby čerstvé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 269 mg
  • Vláknina 5080 mg
  • Vitamín A 5080 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a houby, zasypeme je moukou, osmažíme, zalijeme vodou a rozšleháme. Chvíli povaříme, přidáme na kostičky nakrájené kedlubny, sůl a vaříme doměkka.

  • 2

    Před koncem varu přidáme do polévky salám nakrájený na kostičky.

  • 3

    Do hotové polévky vmícháme nasekané malé kedlubnové lístky.

Komentáře k receptu