Kedlubnová polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 ks Pórek
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 polévková lžíce Polévkové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 96988 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 577.2 mg
  • Vláknina 8337.5 mg
  • Vitamín A 8337.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme máslo, kedlubny na něm zpěníme, zalijeme 1 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  • 2

    Rajčata a pórek nakrájíme na kolečka a pidáme do polévky. Osolíme, okořeníme polévkovým kořením a vaříme ještě dalších 20 minut.

  • 3

    Polévku stáhneme z ploténky, zašleháme do ní vejce a podáváme s pečivem posypanou strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu