Kedlubnová polévka s hovězí šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Kedlubna
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 g Šunka uzená
  • 150 g Sýr kozí
  • 500 ml Červená řepa
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1699 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 59.9 mg
  • Draslík 1289.4 mg
  • Vláknina 28345.8 mg
  • Vitamín A 28345.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny očistíme spolu s mrkví, vše nakrájíme. Kedlubnovou nať nasekáme pro ozdobení polévky.

  • 2

    Olej rozpálíme, vložíme kedlubny s mrkví, restujeme půl hodiny. Poté přilijeme vývar a šťávu z červené řepy. Povaříme 3 minuty, osolíme, opepříme. Polovinu polévky rozmixujeme, vrátíme zpět do vývaru. Opět osolíme, opepříme, přidáme muškát a nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme natí z kedluben a servírujeme.

Komentáře k receptu