Vaječná sedlina pro 1 osobu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 511 mg
  • Draslík 259.5 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady rozkvedláme, nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.

  • 2

    Doba varu je 8 - 10 minut.

  • 3

    Hotovou sedlinu (nakrájenou na plátky) podáváme ke špenátu a jiné zelenině.

Komentáře k receptu