Vaječná sedlina s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 300 g Kukuřice cukrová
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 294.6 mg
  • Draslík 281.2 mg
  • Vláknina 3039.8 mg
  • Vitamín A 3039.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kukuřičné palice uvaříme v osolené, mírně oslazené vodě do měkka. Zrna vyloupáme pomocí vidličky, smícháme je s mlékem, solí, pepřem a zahřejeme.

  • 2

    Do horké směsi vmícháme rozšlehaná vejce, větší část másla, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs nalijeme do vymaštěné nákypové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě do ztuhnutí.

Komentáře k receptu