Vaječná sedlina s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 400.3 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 787.5 mg
  • Vitamín A 787.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.

  • 2

    Doba varu je 20 - 25 minut.

  • 3

    Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.

Komentáře k receptu