Míšenina z vajec II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 84.1 mg
  • Vláknina 153.6 mg
  • Vitamín A 153.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a rozčtvrtíme.

  • 2

    Strouhanku opražíme na sucho v rendlíku, přidáme máslo a zasmahneme. Na závěr osmahneme zlehka i nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Poté přilijeme smetanu, osolíme a míšeninu povaříme. Nakonec přidáme rozčtvrcená vejce.

  • 4

    Podáváme s topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu