Míšenina z vajec III

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Moravské uzené maso
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 3 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 410 mg
  • Draslík 221.1 mg
  • Vláknina 905.5 mg
  • Vitamín A 905.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a zlehka osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a povaříme. Přidáme uvařené uzené maso nakrájené nadrobno, nasekané vařené bílky a prohřejeme.

  • 3

    Na závěr přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

  • 4

    Žloutky prolisujeme nebo nastrouháme, smícháme se lžičkou másla, přilijeme trochu vývaru a umícháme hustou omáčku. Hotový pokrm touto omáčkou přelijeme.

Komentáře k receptu