Polévka z hlávkového zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 400.2 mg
- Vláknina 9293.5 mg
- Vitamín A 9293.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou cibuli, mrkev, pórek, celer a zelí nakrájíme na malé kousky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme vodou a vše uvaříme doměkka. 
- 
                                2Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, osolíme, opepříme a přihřejeme. 
- 
                                3Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na másle. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        