Zeleninová polévka z hlávkového zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 30 g Mrkev kořen
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 20 g Olej rostlinný
  • 30 g Petržel kořen
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 418 mg
  • Vláknina 7972.5 mg
  • Vitamín A 7972.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme na oleji na drobno nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájené brambory, vše zalijeme vodou a vaříme doměkka.

  • 2

    Propasírujeme nebo rozmixujeme, osolíme, opepříme a ještě trochu přihřejeme.

  • 3

    Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou žemlí.

Komentáře k receptu