Králík pečený na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Cottage jihočeský-maďarská zelenina
  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 kg Králičí maso
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 424.5 mg
  • Vláknina 184.5 mg
  • Vitamín A 184.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 10.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka vykucháme, umyjeme, vykostíme, maso nakrájíme na plátky, nožem naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a na sádle osmahneme.

  • 2

    Ohnivzdornou misku vytřeme olejem a naskládáme maso, které potřeme kečupem a hořčicí, posypeme pepřem a vylijeme celou sklenici sterilizované zeleniny, naskládáme plátky sýra, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut.

Komentáře k receptu