Dušený králík na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Nové koření celé
  • 10 g Zázvor celý
  • 3 g Šalvěj sušená
  • 3 g Pepř černý celý
  • 80 g Petržel kořen
  • 800 g Králík
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 1145 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 175.7 mg
  • Draslík 1174.8 mg
  • Vláknina 8963 mg
  • Vitamín A 8963 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme. V pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj zeleninu, králíka, vinný ocet a dusíme do měkka. Přidáme v plátěném sáčku koření, nastrouháme zázvor. Hotové maso přendáme na druhý pekáč s trochou šťávy a zprudka opečeme v troubě. Šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, provaříme, případně dochutíme.

Komentáře k receptu