Pikantní koláč s rybízem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rybíz bílý
  • 100 g Rybíz černý
  • 100 g Rybíz červený
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Sirup rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 216.4 mg
  • Vláknina 3662.8 mg
  • Vitamín A 3662.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, nakrájeným máslem a vejcem, zaděláme těsto které dáme do vymazané a vysypané koláčové formy.

  • 2

    Okraje těsta zdvihneme. Pečeme v předehřáté troubě, koláč necháme ve formě.

  • 3

    Posypeme očištěným rybízem a polijeme štávou.

  • 4

    Koláč ještě cca půl hodiny necháme ve formě.

Komentáře k receptu