Medailonky z holoubátek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 8 ks Ředkvička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Holoubata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 331.3 mg
  • Draslík 1005.4 mg
  • Vláknina 4789.8 mg
  • Vitamín A 4789.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná holoubata vykostíme tak, že je nařízneme na hřbetu a maso směrem k prsíčkům opatrně odkrajujeme. Plátky masa mírně naklepeme, položíme na alobal, osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravíme náplň z mletého masa, do kterého zamícháme vejce, nasekané ředkvičky a kolečka pórku. Potřeme jí plátky, zavineme do alobalu a převážeme nití. Závitky vaříme asi 40 minut v osolené vodě.

  • 3

    Vychladlá holoubátka necháme ztuhnout v chladničce a potom je nakrájíme na medailonky.

Komentáře k receptu